Milatović: Uvesti školski obrok i regulisati produženi boravak
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović: Uvesti školski obrok i regulisati produženi boravak

Predsjednik države je danas u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Ređinom De Dominići i šefom misije UNICEF-a Huanom Santanderom ukazao da je u školama u Crnoj Gori poželjno uvesti školski obrok, čime bi se unaprijedila briga o djeci u školama.

Takođe, Milatović je ukazao i na sistemski problem produženog boravka djece, što je neophodno riješiti kako bi se uskladilo radno vrijeme roditelja sa boravkom djece u obrazovno-vaspitnim ustanovama. 

Na sastanku je takođe bilo riječi i o izgradnji novih škola, ali i o neophodnoj optimizaciji postojećih školskih kapaciteta, kako bi Crna Gora dobila efikasniji obrazovni sistem i ravnomjernije raspoređen broj djece u školama. 

Predsjednik države se zahvalio na podršci UNICEF-a u oblasti zaštite djece i unapređenja kvaliteta obrazovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.