Anonimus tvrdi da su hakovali računare izraelske vojske, objaviće podatke

Anonimus tvrdi da su hakovali računare izraelske vojske, objaviće podatke

Hakerska grupa Anonimus danas je saopštila da je upala u bazu podataka Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i dodala da će objaviti vojne dokumente.

Kako tvrde iz Anonimusa, grupa trenutno posjeduje više od 20 gigabajta podataka, uključujući više od 233 hiljade dokumenata.

U saopštenje hakerske organizacije uključen je video sa djelovima PowerPoint prezentacije na kojima se vide pripadnici IDF-a, kao i logo Generalštaba, ali autentičnost dokumenata sa snimka nije potvrđena.

Prema bezbjednosnim procjenama IDF-a, vjerovatnoća stvarnog proboja u bazu podataka je minimalna, što ukazuje na moguću taktiku „psihološkog ratovanja” hakera.

Računarski sistem IDF-a je čvrsto obezbijeđen i klasifikovan na različitim nivoima, navodi Džerusalim post.

Ako je ipak došlo do hakovanja, izraelska vojska tvrdi da je malo vjerovatno da se pristup proširio direktno na računare IDF-a, već da su fajlovi potencijalno preuzeti sa civilnih računara, što bi značilo da su pojedini članovi vojske kršili propise.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.