Đeka: Crna Gora i Kosovo razvijaju i jačaju regionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa

Đeka: Crna Gora i Kosovo razvijaju i jačaju regionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa

Crna Gora i Kosovo njeguju dobrosusjedske odnose, razvijaju i jačaju regionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa - poručio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

On je sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, predsjednikom tamošnje Vlade Aljbinom Kurtijem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom vanjskih poslova Donikom Gervallom, učestvovao na događaju u znak zahvalnosti građankama i građanima Kosova koju je organizovala turistička organizacija opštine Ulcinj, u Prištini.

- Crna Gora kroz različite inicijative i programe radi na promovisanju važnosti međusobne tolerenacije, istorije i umjetnosti manjina. Djelovanjem u pravcu unapređenja univerzalnih ljudskih prava, važnosti suživota radi se na stvaranju stabilnijeg i održivog crnogorskog društva i regiona Zapadnog Balkana - istakao je on.

Poručio je da je od početka svog integracionog puta Crna Gora nastojala da pomaže svojim iskustvom zemljama koje su na početku svog pristupanja Evropskoj uniji.

Manifestacija je okupila preko pet stotina zvanica iz Crne Gore i Republike Kosovo iz oblasti turizma, hotelijerstva i privrede.

iZVOR:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.