x

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

“O trošku građana Crne Gore i na konto međunarodnog ugleda nezavisne Crne Gore, Andrija Mandić putuje i snažno se zalaže za interese druge države. Slijedi rekonstrukcija Vlade Crne Gore, pa će diplomatska ofanziva predsjednika Skupštine biti pojačana i sa par ministara. Dogodine će se snažno zalagati i za prekidanje negativnog odnosa prema Rusiji”, kaže Đuričković.

Prema njegovim riječima već sada znamo da će Ministarstvo vanjiskih poslova i ministar Ivanović prećutati i ovu međunarodnu aktivnost predsjednika Skupštine i neformalnog šefa diplomatije.

“Ipak, ukoliko se odluče da pušte glas to će biti samo u funkciji krečenja (EU bojama) onoga što Mandić ozida. A to krečenje izgleda ovako: iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su njegovi lični stavovi; iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su partijski stavovi; dok god se svi pridržavamo ”Sporazuma većine”, sve je ok i vanjskopolitički kurs Crne Gore je nepromijenjen”, istakao je on.

Činjenice su, napominje Đuričković, da predsjednik Skupštine ne može iznositi lične i partijske stavove u zvaničnim posjetama, u kojima predstavlja državu Crnu Goru. Ovom izjavom predsjednik Skupštine je barem u četiri tačke prekršio „Sporazum“.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova ne kreiraju vanjsku politiku Crne Gore. Vanjskopolitički kurs Crne Gore je defakto promijenjen. Vanjska politika Crne Gore je sve manje usaglašena sa vanjskom politikom EU, a sve više sa vanjskom politikom Srbije”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.