JUBILEJ UNIVERZITETA CRNE GORE

JUBILEJ UNIVERZITETA CRNE GORE

Do 29. aprila besplatan ulaz u Akvarijumu Boka

Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore, u znaku proslave jubileja, sa ponosom najavljuje otvaranje vrata Akvarijuma Boka, jedinog javnog akvarijuma u Crnoj Gori. Od 24. do 29. aprila 2024. godine, Akvarijum će biti otvoren za posjetioce od 10 do 17 časova, nudeći priliku za besplatno upoznavanje sa morskim bogatstvom kojim raspolaže.

Akvarijum Boka predstavlja značajan centar za edukaciju i promociju očuvanja morskog života Jadranskog mora. Sa 18 tankova, podeljenim u četiri izložbene cjeline - Svjetsko more i Mediteransko more, Jadransko more i Južni Jadran, Bokokotorski zaliv, te tropska mora, akvarijum služi kao uzor u izgradnji javne svijesti i djelovanju za zaštitu vrsta i staništa.

Posjetioci će imati priliku da saznaju više o istorijatu Akvarijuma, fascinantnim činjenicama života u moru koje su prikazane, organizovanim izložbama, kao i informacijama o ulaznicama.

Otvaranje Akvarijuma Boka nije samo prilika za proslavu jubileja Univerziteta Crne Gore, već i trenutak za isticanje njegovog kontinuiranog doprinosa u stvaranju znanja, razvoju akademskih sposobnosti i promociji stručnosti, u duhu jubilarnog slogana "FuturUM"

Izvor:Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.