Stotine letova otkazano, haos u Evropi

Stotine letova otkazano, haos u Evropi

Francuske vlasti nisu uspjele da postignu sporazum i izbjegnu štrajk kontrolora leta, pa se očekuje da to pogodi značajan dio Evrope.

Kako se navodi, otkazivanje i odlaganje letova će imati uticaj na veliki deo Evrope, a francuske vlasti su tražile od aviokompanija da otkažu tri četvrtine letova sa pariskog aerodoma Orli i 55 odsto iz vazdušne luke Šarl De Gol, kao i dve trećine letova za Marsej, prenose agencije.

- Francuski kontrolori letenja imaju pravo na štrajk, ali bi trebalo da otkazujemo francuske letove, a ne putovanja iz Irske u Italiju, iz Nemačke u Španiju ili iz Skandinavije u Portugaliju - rekao je direktor Rajanera, Majkl O‘Liri.

Zbog štrajkova kontrolora je prošle godine u Evropi otkazano 16.000 letova, dok je 85.000 odloženo.

Putnici su upozoreni da provjere rasporede svojih letova na vreme i upoznaju se sa eventualnim izmenama.

Due to the scheduled social movement in France on April 25th, 2024, we invite travelers to and from France to check their flights status by contacting their airlines before heading to the airport.

#ONDA #AéroportsduMaroc #Airports pic.twitter.com/hiQHJfjX0m

— ONDA (@ondaofficiel) April 24, 2024

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.