Mandić sa Gafarovom: Dogovoreno da grupe prijateljstva dva parlamenta izrade predlog Memoranduma o međusobnom razumijevanju

Mandić sa Gafarovom: Dogovoreno da grupe prijateljstva dva parlamenta izrade predlog Memoranduma o međusobnom razumijevanju

Mir, stabilnost i pomirenje nemaju alternativu i to je politika kako u zemlji, tako i u regionu Zapadnog Balkana, kazao je Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom sastanka sa predsjednicom Narodne skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove.

Predsjednik Skupštine sa predsjednicom Narodne skupštine Azerbejdžana

Mandić je, kako je saopšteno iz Skupštine, priredio danas prijem za  Gafarovu, koja ovih dana, na poziv predsjednika Mandića boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

- Predsjednik Mandić i predsjednica Gafarova su prije sastanka u Bijelom salonu Skupštine imali tête-à-tête razgovor u Kabinetu predsjednika, nakon čega se predsjednica upisala u knjigu utisaka. Dvoje predsjednika su u prisustvu delegacija razgovarali o odnosima Crne Gore i Azerbejdžana. Predsjednik Mandić je izrazio uvjerenje da će zajedno sa predsjednicom Gafarovom uraditi sve što je u njihovoj moći da se sadašnji dobri odnosi između dvije zemlje dodatno unaprijede - navodi se u saopštenju Skupštine.

Gafarova se, kako je rečeno,  Mandiću srdačno zahvalila na pozivu da posjeti zemlju i na gostoprimstvu koje je on ukazao. Istakla je da Azerbejdžan Crnu Goru cijeni kao pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja.

- Gafarova je podsjetila da je Azerbejdžan jedan od ključnih investitora u Crnoj Gori, te da su u narednom periodu posebno zainteresovani za ulaganja u oblasti turizma. Gafarova je zaključila da je njihov zadatak kao predsjednika parlamenata da grade mostove između naroda, te pozvala predsjednika Mandića da u narednom periodu posjeti Azerbejdžan. - dodaje se u saopštenju.

Mandić i Gafarova su, navodi se, postigli dogovor da grupe prijateljstva dva parlamenta izrade predlog Memoranduma o međusobnom razumijevanju, koji bi bio potpisan tokom zvanične posjete Mandića Republici Azerbejdžan.

Nakon sastanka, Mandić i Gafarova su posjetili Demokratsku radionicu „Barbara Pramer“ koja se danas održava u Skupštini Crne Gore.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.