Poređenje cijena goriva u regionu: Gdje je najisplativije da napunite rezervoar

N1 je upoređivao cijene goriva u regionu, te donose presjek.

Poređenje cijena goriva u regionu: Gdje je najisplativije da napunite rezervoar

Benzin od 95 oktana u Crnoj Gori je neznatno jeftiniji nego u Srbiji i košta 1,64 eura, dok je cijena eurodizela niža za skoro 30 eurocenti – 1,48 eura.

U bih entitetu, Republici Srpskoj, benzin i eurodizel se mogu pronaći već po cijeni od 1,32 eura.

Grčka, Sjeverna Makedonija, Srbija

U Sjevernoj Makedoniji osnovni benzin od 95 oktana košta 1,42 eura, a eurodizel 1,24.

U Srbiji je cijena viša i preračunata u euro iznosi 1,69 za benzin i 1,76 za evrodizel. Pogledajte i cijene goriva koje će vas dočekati u Grčkoj – benzin BMB 95 u prosjeku košta 1,98 eura, a dizel 1,71 euro.

Mađarska i Austrija

U Mađarskoj benzin BMB 95 košta 1,63 eura, a evrodizel 1,64 eura.

Na pumpama u Austriji cijena osnovnog benzina 1,76 eura, koliko košta i eurodizel.

Hrvatska, Slovenija i Italija

Ako putujete u Hrvatsku, Sloveniju ili Italiju, preporuka je da evrodizel „do čepa“ natočite u Hrvatskoj (1,45 eura), dok je cijena benzina u Hrvatskoj i Sloveniji trenutno identična – 1,56 eura.

Ukoliko u Hrvatskoj rezervoar punite na pumpama kompanije INA, obratite pažnju na to koje gorivo sipate jer su benzin od 95 oktana i eurodizel sa oznakom Class Plus Expert skuplji za 30 do čak 50 centi.

Važno je napomenuti da u Sloveniji važe posebne, znatno više cijene goriva na pumpama duž auto-puteva, pa ukoliko točite gorivo uradite to na benzinskoj stanici u nekom od obližnjih mjesta.

Ako vas put vodi dalje ka Italiji, treba da znate da su u toj zemlji cijene goriva znatno više nego u Sloveniji – benzin je 2,01 euro, a dizel 1,89 eura. 

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.