Mustajbašić: Devastiraju se projekti Đalovića pećina i Ski centar Bjelasica
Foto: SO Bijelo Polje

Realizacija projekata u bjelopoljskoj opštini

Mustajbašić: Devastiraju se projekti Đalovića pećina i Ski centar Bjelasica

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Bijelom Polju Damir Mustajbašić je, komentarišući izvještaj o radu predsjednika Opštine u prošloj godini, kazao da su uspješno realizovani neki od projekata, uključujući asfaltiranje puta Loznice-Rasovo-Gubavač u dužini više od osam kilometara

- Vrijednost tog posla je 810 hiljada eura, čime se doprinjelo poboljšanju saobraćajne infrastrukture. Asfaltiran je parking kod Opšte bolnice u iznosu 35.000 eura, a otvoren je i sportski teren sa tartan podlogom za rukomet i mali fudbal u Nikoljcu, finansiran od strane lokalne uprave i Ministarstva sporta u vrijjednosti 32.500 eura - saopštio je Mustajbašić.

Opština je, kako je naveo, ispunila sve dosadašnje obaveze koje je imala vezano za projekat uzgradnje kolektora čija je ukupna vrijednost 25 milliona eura.

- Završena je izgradnja prve faze radova na rekonstrukciji željezničke stanice u Nedakusima u vrijednosti više od miliona eura. U toku su aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje obaloutvrde sa šetalištem pored Lima ukupne vrijednosti 4,2 miliona eura, projekta izgradnje vrtića u naselju Zaimovića livade kod OŠ “Marko Miljanov“, vrijednosti 1,5 miliona kao i izgradnje fudbalskog kampa Fudbalskog saveza Crne Gore u naselju Lješnica, u vrijednosti 3,5 miliona - saopštio je Mustajbašić.

Naveo je da postoji i nekoliko projekata koji nijesu ostvarili očekivani napredak.

- Vlada je, nažalost, zaustavila nekoliko ključnih projekata koje je pokrenula 41. Vlada premijera Duška Markovića, koji su bili od vitalnog značaja za razvoj Bijelog Polja. To je izazvalo frustraciju i razočarenje naših građana, posebno mještana Bistrice koji su najavili da će u znak revolta narednih dana u mjestu Gubavač blokirati magistralni put Bijelo Polje-Prijepolje. Radi se o projektima Đalovića pećina i Ski centar Bjelasica koji su prvobitno bili planirani da se završe do kraja 2023. godine. Međutim, zbog neadekvatne podrške i maćehinskog odnosa 42. i 43. Vlade i sadašnje 44. iz koje niko nije našao za shodno da obidđe zaustavljene projekte koji propadaj ,i devastiraju se, rok za završetak je, nažalost, uveliko istekao i nema naznaka o njegovom produžetku. Jedini kapitalni projekat koji je realizovan u prošloj godini, a započet je 2019. godine u mandatu 41. Vlade i do 2020. realizovan 70 odsto, a onda zaustavljen, pa nakon dvije godine nastavljen apelima predsjednika Opštine i roditelja koji pohađaju tu školu jeste izgradnja OŠ “Dušan Korać" u čijem sastavu je i Srednja muzička škola, ukupne vrijednosti 5,5 miliona eura. Time je grad dobio jednu od najvećih i najljepših škola u Crnoj Gori - rekao je Mustajbašić.

Zaključuje da je ohrabrujuće vidjeti konkretne rezultate ostvarene kroz realizaciju projekata, što, kako je kazao, dodatno jača povjerenje građana u rad lokalne uprave.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.