Ministarstvo pravde: Zadovoljni ekstradicijom Kneževića, izručenje rezultat saradnje Velike Britanije i Crne Gore
Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde: Zadovoljni ekstradicijom Kneževića, izručenje rezultat saradnje Velike Britanije i Crne Gore

Ministarstvo pravde izražava zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka, saopšteno je iz tog resora.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević danas je izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije.

"Ova akcija je rezultat predanog rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih pravosudnih organa. Neposredno prije donošenja odluke o izručenju, Ministarstvo pravde je dana 28. marta 2024. godine potvrdilo ranije date garancije u pogledu poštovanju ljudskih prava u skladu sa čl. 3 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, nakon što imenovani bude izručen nadležnim organima Crne Gore. Nakon toga donesena je odluka o izručenju DK Crnoj Gori, o čemu je Britanski Home Office obavijestio MP", navode na toj društvenoj mreži.

Današnji ekstradicioni postupak je, u pohvalno kratkom roku, kažu oni, sprovoden od strane SDT i Uprave policije sa crnogorske strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

"Zahvaljujemo nadležnim institucijama Velike Britanije na njihovoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa", zaključeno je na mreži "X".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.