Bajden Indiju i Japan nazvao “ksenofobičnim državama“
Džozef Bajden

Bajden Indiju i Japan nazvao “ksenofobičnim državama“

Američki predsjednik Džozef Bajden je nazvao Indiju i Japan "ksenofobičnim državama" zbog toga što ne žele da prime migrante.

On je to rekao tokom govora na akciji prikupljanja sredstava za svoju izbornu kampanju. Bajden je na donorskoj večeri pred publikom koju su činili mahom Amerikanci azijskog porijekla, rekao da se predstojeći izbori u SAD tiču “slobode, Amerike i demokratije“ i da ekonomija zemlje napreduje “zbog vas i mnogih drugih, jer SAD prima migrante“.

“Zašto Japan ima ekonomskih problema? Zašto Indija? Zato što su ksenofobični. Oni ne žele migrante, a oni su to što nas čini jakim, jer imamo priliv radnika koji žele da budu ovde i žele da doprinesu“, dodao je američki predsjednik.

Do sada nije bilo reakcije ni japanske ni indijske vlade na ove Bajdenove riječi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.