Bogdanović u Berlinu: DPS na liniji politika koje promovišu demokratsku progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj Crna Gora teži da pripada
Foto: Demokratska partija socijalista

Bogdanović u Berlinu: DPS na liniji politika koje promovišu demokratsku progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj Crna Gora teži da pripada

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Demokratskoj konferenciji koju je organizovala Partija evropskih socijalista u saradnji sa njemačkim SPD u Berlinu.

Konferencija je bila prilika da se u susret evropskim izborima koji se održavaju u junu potvrdi puna posvećenost evropskih socijalista jedinstvenoj, progresivnoj i solidarnoj Evropi, što je i potvrđeno usvajanjem zajedničke deklaracije pod nazivom “Zajedno - za našu Evropu!”.

O Deklaraciji, ali i budućim programskim ciljevima evropskih socijalista govorili su zajednički kandidat PES-a na evropskim izborima Nikolas Smit, predsjednik PES Stevan Loven, njemački kancelar Olaf Šolc i kopredsjedavajući SPD-a Saskja Esken i Lars Klingbeil.

Generalni sekretar DPS-a je tokom konferencije imao susrete sa liderima i predstavnicima partija članica PES-a iz regiona i EU, predsjednikom PES Stefanom Lovenom, Aljbinom Kurtijem, predsjednikom Vlade Kosova i liderom Pokreta Samoopredjeljenje, Katarinom Barlej, potpredsjednicom Evropskog parlamenta, kopredsjedavajućima SPD-a Larsom Klingbeilom i Saskiom Esken i Magdalenom Anderson liderkom švedskih socijaldemokrata. 

U kratkim razgovorimi Bogdanović je sa sagovornicima razmjenio stavove o aktulenim procesima u Crnoj Gori, regionu i Evropi, i istakao da je DPS uvijek na liniji politika koje promovišu demokratsku, progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj i Crna Gora teži da pripada. Posebno je u kontekstu trenutnog porasta populizma i nacionalizma uputio podršku zajedničkom kandidatu evropskih socijalista Nikolasu Šmitu ističući da politike koje se baštine na vrijednostima mira, ekonomskog napretka i socijalne pravde moraju biti dominantne na dobrobit svih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.