U Španiji uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije: Grupa otkrivena u bolnici
foto:Uhapšeni bjegunci. Polica nacional

DVA RIVALSKA KLANA

U Španiji uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije: Grupa otkrivena u bolnici

Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata Španska policija saopćila je da su uhapšeni članovi kriminalne grupa koju je predvodio jedan od natraženijih mafijaških bosova u Srbiji, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu još 2021. godine!

Kako se navodi, uhapšeno je ukupno 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barceloni od kojih su većina državljani Srbije, prenosi Nova.rs.

- Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata. Istražitelje, koji su prikupljanje dokaza počeli u januaru prošle godine, iznenadilo je hapšenje vođe kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu i koji se smatra „metom velikog značaja“. Iz Srbije je pobjegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca tokom prethodne tri godine - prenose španski mediji.

Nacionalna policija Španije, međutim, nije saopćila identitet uhapšenog.

- Istraga je počela u januaru prošle godine, kada su agenti policije saznali da je petoro državljana Srbije pristiglo u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem. Ovo je izazvalo uzbunu, pošto je utvrđeno da je kuća u kojoj su živjeli napadnuta ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško povrijeđeni odbili su tada saradnju s policijom, ali je u kući pronađeno puno krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni - dodaju oni.

ava1

Hapšenje državljana Srbije. Polica nacional

Španska policija je, kako se navodi, tokom istrage otkrila da se sukob dogodio između dva rivalska klana iz Srbije. Na mjestu zločina pronađeni su i pištollji s izbisanim serijskim brojevima.

Rivalstvo suparničkih klanova

- Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhapšeni u ovoj akciji policije, doputovali u Malagu, na Kosta del Sol da izvrše napad na suparnički klan. Koliko su ozbiljno pripremali zločin, svjedoči to što su za osmatranje svojih suparnika koristili čak i dronove. Iznajmili su čak tri kuće u Malagi i više automobila, koje su koristili tokom priprema. Tokom samog napada koristili su „vojnu taktiku“. Osam osoba je učestvovalo u pokušaju egzekucije suparnika, s tim što je petoro ušlo na imanje, a troje je ostalo napolju da nadzire okolinu - opisali su španski mediji kako se odigrao sukob dva klana u Malagi.

Oni navode i da je za otkrivanje pozadine i identiteta uhapšenih u velikoj akciji policije koja je sprovedena jučer u tri grada, veliki doprinos dala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Planirali napad

- Hapšenje je realizovano čim je španska policija saznala da su se pripadnici ovog klana ponovo doselili u Malagu. U njihovom privođenju, s obzirom da je riječ o izuzetno opasnim kriminalcim, učestvovali su agenti Grupe za specijalne operacije i Operativne grupe za specijalnu bezbjednost - navodi se na sajtu elespanol.

U akciji u kojoj su uhapšeni bjegunac i njegov najbliži saradnik, koji je takođe na potjernici, pretresi su izvršeni u sedam kuća, pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barceloni, u kojima su zaplijenjena dva pištolja s izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 metaka, torba sa priborom za koji agenti vjeruju da je bila spremna za upotrebu u novom napadu, sedam lažnih ličnih dokumenata, dron i 16.000 eura u gotovini.

Izvor:avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.