Pronađen uređaj za prisluškivanje u prostorijama vlade u Poljskoj

Pronađen uređaj za prisluškivanje u prostorijama vlade u Poljskoj

U sali u sjedištu uprave Šlezijskog regiona u Katovicama je pred popodnevnu sjednicu češke vlade otkriven i demontiran uređaj za prisluškivanje, saopštio je portparol ministra koordinatora poljskih službi bezbjednosti Jacek Dobžinjski.

Služba državnog obezbjeđenja i Agencija za unutrašnju bezbjednost demontirale su taj uređaj u sali gdje će poslije podne zasijedati poljska vlada, a spovedena je istraga kako se tu našao i ko ga je montirao.

Poljska vlada zasijeda danas vanredno u Katovicama zato što su premijer Donald Tusk i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen glavni gosti međunarodnog ekonomskog foruma u tom gradu na jugu Poljske.

Vlada na dnevnom redu današnje sjednice nema „ojsetljive“ teme, najavljeno je da odlučuje o pomoći građanima za plaćanje energenata i predlog Zakona o digitalnoj komunikaciji kojim se u poljske zakone uvodi kodeks Evropske unije u toj oblasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.