Abazović sa advokatima Duška Kneževića

Abazović sa advokatima Duška Kneževića

U Crnu Goru su stigli britanski advokati pritvorenog biznismena Duška Kneževića, a današnji domaćin im je, sudeći po fotografiji koju je M portalu poslao jedan od naših čitalaca, u hotelu "Hilton" u Podgorici, bivši premijer Dritan Abazović.

Podsjetimo, Abazović se sa Kneževićem sastao u Londonu u aprilu 2023. godine, dok je biznismen bio u bjekstvu, o čemu svjedoči i video koji je snimio neko iz Kneževićeve pratnje. Samo dva mjeseca prije susreta u Londonu, Abazović je kazao da bi Duško Knežević bio zanimljiv svjedok saradnik u Crnoj Gori. 

Pet godina nakon što su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu, Velika Britanija je 30. aprila izručila Podgorici optuženog biznismena Duška Kneževića (65). Crna Gora ga od 2019. potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

Naime, Specijalno tužilaštvo je protivnjega podiglo tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe u privredi.

Nakon izručenja njemu je određen pritvor do 30 dana. Duško Knežević se danas upravi Istražnog zatvora požalio na uslove u kojima boravi, zatražio da ga prebace u ćeliju sa bivšim predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem, ali i da ga posjeti mitropolit SPC u Crnoj Gori Joanikije.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.