Smolović zbog vrijeđanja odbornika kažnjen 100 eura, najavio žalbu

Smolović zbog vrijeđanja odbornika kažnjen 100 eura, najavio žalbu

Sud za prekršaje u Bijelom Polju novčano je kaznio predsjednika Opštine Petra Smolovića. Smolović je, kako se navodi u presudi od 28. oktobra prošle godine, tokom sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje, tadašnjeg odbornika Pokreta Evropa sad, a sadašnjeg državnog sekretara ministarstva poljoprivrede Andriju Delića, vrijeđao i nazvao proruskim i prosrpskim plaćenikom.

Do incidenta u sali lokalnog parlamenta je došlo kada je Delić kazao da je bjelopoljsko komunalno preduzeće fakturisalo znatno manje račune nego što je predviđeno - za odvoz smeća privatnoj firmi Vojislava Smolovića, brata predsjednika Opštine.

Smoloviću je sutkinja Andrijana Bulatović odredila novčanu kaznu od 100 eura te kao i da plati još 30 eura sudskih troškova, uz obrazloženje da ima pravo žalbe na presudu.

Smolović: Žaliću se na presudu

Predsjednik Opštine Petar Smolović saopštio je za Pobjedu da će se žaliti na presudu.

- Ići ću ako treba do Strazbura, iz čistog principa. Ovo je klasični primjer staljinističke zabrane govora. Posebno u političkoj debati u toku skupštinske rasprave. Pravo govora u parlamentu zagarantovano je Ustavom, poslovnikom I svim međunarodnim konvencijama. I mislim da u Crnoj Gori niko od 1948. godine poslije IB revolucije nije osuđen za mišljenje iznijeto u parlamentu - zaključio je Smolović.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.