PES: Vlada da prihvati ostavku Milovića
Pokret Evropa sad

Nakon zahtjeva ministra

PES: Vlada da prihvati ostavku Milovića

Iz Pokreta Evropa sad (PES) pozvali su Vladu Crne Gore da prihvati ostavku ministra pravde Andreja Milovića.

Ministar pravde Andrej Milović ranije danas zatražio je od premijera Milojka Spajića da uputi predlog za njegovo razrješenje sa ministarske funkcije, ističući da su obojica dužni građanima da sve razjasne o njihovom djelovanju.

"Nakon zahtjeva ministra pravde da predsjednik Vlade uputi predlog Skupštini za njegovu smjenu, pozivamo aktuelnu Vladu da prihvati ostavku godpodina Milovića", navodi se u saopštenju PES-a.

Oni navode i da su nadležni organi pokreta donijeli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je, kako su kazali, "Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nijesu usaglašeni sa partijom". Smatraju da je ovakav scenario "sasvim očekivan i realan".

"Odluke koje se odnose na ekstradicione postupke, zastupanje politika koje nijesu bliske partiji koja ga je kandidovala za člana Vlade, neki su od postupaka koji su uticali na status gospodina Milovića u PES-u", kazali su.

Iz PES-a su naveli i da su, nakon što je Milović isključen iz partije, službenici Ministarstva pravde posvećeno radili na izradi IBAR zakona, dok je, kako su kazali, "resorni ministar u ključnoj sedmici boravio u višednevnoj posjeti SAD-u, što nije uticalo na rad i doprinos odgovornih službenika Ministarstva pravde".

Oni su se Miloviću zahvalili na radu i doprinosu koji je, kako su kazali, dao u izbornim kampanjama kao funkcioner PES-a. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.