Hanter Bajden proglašen krivim za ilegalnu kupovinu oružja i laganje o upotrebi droga
Hanter Bajden, Foto: AP

Sin predsjednika SAD opet u žiži javnosti

Hanter Bajden proglašen krivim za ilegalnu kupovinu oružja i laganje o upotrebi droga

Hanter Bajden, sin američkog predsjednika Džoa Bajdena proglašen je krivim za ilegalnu kupovinu pištolja nakon što je sakrio da je koristio drogu, javlja Sky News.

Hanter Bajden (54) osuđen je za tri optužbe vezane za vatreno oružje u prvom krivičnom gonjenju.

Tužitelji su rekli da je lagao na formularu prilikom kupovine revolvera „kolt kobra“ u oktobru 2018. godine, navodeći da nije korisnik droge niti zavisnik, uprkos problemu sa krekom.

Bajden se izjasnio da nije kriv po optužbama za krivična djela koje su uključivale laganje o njegovoj zavisnosti kada je potpisao vladin dokument o kontroli revolvera i ilegalno posjedovao oružje 11 dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.