Drama u blizini navijačke zone na Njemačkoj: Policija ranila čovjeka koji se spremao za napad

Drama u blizini navijačke zone na Njemačkoj: Policija ranila čovjeka koji se spremao za napad

Njemačka policija je danas pucala na čovjeka koji je bio naoružan krampom i alatom koji izgleda kao krovopokrivački čekić u blizini navijačke zone tokom kortea navijača Holandije na Evropskom prvenstvu, prenosi Bild.

Četiri glasna pucnja odjeknula su u blizini mjesta Reeperbahn u Hamburgu gdje su se okupljali navijači iz Holandije i Poljske pred današnju utakmicu.

Oko 40.000 navijača bilo je u blizini kada je čovjek sa zlatnom krampom počeo napadati fanove i zvaničnike. Navodno je planirao baciti molotovljev koktel na navijače.

Policija je prvo upotrijebila suzavac protiv napadača, a zatim vatreno oružje, dodaje Bild.

Jedan policajac je, prema riječima organa reda, prvo ispalio hitac upozorenja kako bi zaustavio napadača.

Budući da ga nisu uspjeli zaustaviti, ispaljeno je nekoliko metaka dok čovjek konačno nije pao na zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.