Osmogodišnji pekinezer Wild Thang je najružniji pas na svijetu
Foto: Twitter

Osmogodišnji pekinezer Wild Thang je najružniji pas na svijetu

Osmogodišnji pekinezer po imenu Wild Thang pobijedio je na takmičenju za najružnijeg psa na svijetu za 2024. godinu.

Pas je pet puta učestvovao u takmičenju, tri puta je bio drugi prije nego što je ove godine konačno osvojio glavnu nagradu.

Wild Thang je kao štene obolio od virusne bolesti pasje kuge, prema njegovoj biografiji. Preživio je, ali ne bez trajnih oštećenja - zubi mu nisu izrasli, a ima problema i s nogom. Osim fizičkih problema, on je zdrav i sretan pas, kaže vlasnica.

On i njegova vlasnica Ann Lewis osvojili su ček na 5.000 dolara. Pas je rođen i odrastao u Los Angelesu, a trenutno s vlasnicom živi u North Bendu, Oregon.
Takmičenje za najružnijeg psa na svijetu održava se skoro 50 godina i "slavi nesavršenosti koje sve pse čine posebnim i jedinstvenim", navodi se na web stranici događaja.

Događaj "nije ismijavanje ružnih pasa", navode dalje, "već zabava s nekim divnim likovima i pokazivanje svijetu da su ovi psi zaista lijepi."

Drugo mjesto zauzeo je 14-godišnji Mops po imenu Rome, dok je 14-godišnji spasilački pas po imenu Daisy Mae zauzeo treće mjesto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.