Prave trendseterke nikada ne prave ove modne greške
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-GRINVALDS

Prave trendseterke nikada ne prave ove modne greške

Poštujete sva stilska pravila, a opet ne uspijevate da postignete željeni izgled. Provjerite da li su vam se možda potkrale najčešće modne greške

Nekim ženama to jednostavno ide od ruke! Ne moraju da potroše bogatstvo, niti da traže pomoć stilista – gdje god se pojave one zaustavljaju dah i plijene pažnju. Izgleda, da mi ostale, nismo rođene pod tako srećnom zvijezdom. Jer, koliko god da poštujemo sva stilska pravila, izostaje TAJ utisak. Krivac su, kažu stilisti, najčešće modne greške. Ove tri nijedna trendseterka ne bi napravila.

Najčešće modne greške i kako da ih otklonite

Modna greška br 1: Pseudoklasični stil odjeće

Garderoba vam je sva u neutralnim tonovima: siva, crna, braon, krem, eventualno teget i zelena. Sva obuća vam je braon i crna i u ormariću za cipele preovladavaju salonke i baletanke. Kada kupujete garderobu, nekako uvijek završite sa pensil suknjama i poslovnim pantalonama, eventualno novom bijelom košuljom. Sve ovo činite kako biste lakše uklapale garderobu i bile sigurne da ste uvijek odjevene sa stilom, a, u stvari, pravite jednu od prvih grešaka!

Da biste zaista bile dame sa stilom, ne smijete ograničavati ni boje, ni modele koje nosite. Slijepo držanje za modne klasike samo potvrđuje da nemate hrabrosti ili mašte da isprobate nešto novo. Miješanje stilova, boja je apsolutno prikladno za svaki stil, čak i poslovni. Dame koje zaista poznaju modu ističu se čak i kada nose uniformu, po raznim detaljima: nakitu, satu, ešarpi.

Kako da ispravite modnu grešku? Za početak, priuštite sebi dva tri komada garderobe u jarkim ili neobičnim bojama. Oni će razbiti monotoniju vašeg garderobera i ubijediti vas da eksperimentisanje nije loše.

Modna greška br 2: Lažni brendovi

Ogromni natpisi sa imenom brenda – ovo je krajnje pogrešno! Svaki brend je sopstvena filozofija, a ne samo natpis. To što nosite majicu sa upadljivim logom GUCCI govori da jednostavno ne poznajete drugi način da istaknete koliko novca trošite na garderobu. Ako na toj majici piše GUCHI ili se na drugi način vidi da se samo jeftina kopija nekog skupog brenda učinili ste još gori modni zločin.

Kako da ispravite modnu grešku? U vašoj okolini, sigurni smo, postoji veliki broj malih dizajnera koji odlično rade, koji su čak i hvaljeni u svijetu mode, a njihove su cijene još uvijek pristupačne. Možete posjetiti sajmove dizajnera, festivale, vidjeti lijepe, dobro urađene stvari koje bi vam mogle pristajati mnogo više od "onog Birkina".

Modna greška br 3: Štikle uvijek i svuda

Ovo je ok samo u serijama, a čak smo i Keri Bredšo vidjeli u ravnoj obući po koji put. Nije jasno zašto mi žene to sebi radimo. Da, štikle su veoma lijepe, ali uglavnom neudobne. One su ok na koktelu, zabavi, posebnim prilikama. Ali, kada nas čekaju kilometri šetnje ili jedan buran dan u gradu, one jednostavno nisu dobra opcija.

Kako da ispravite modnu grešku? Ne morate odmah da uskočite ni u patike, ali znajte da postoji mnogo odličnih alternativa. Ravne cipele će sigurno biti dio vaše garderobe. Ovo je pitanje zdravlja, i to ne samo fizičkog, već i psihičkog. Zamislite samo, kako ćete se osjećati posle cijelog dana u štiklama?

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.