Sjeverna Makedonija dobila novu Vladu, premijer Hristijan Mickoski

Sjeverna Makedonija dobila novu Vladu, premijer Hristijan Mickoski

Nakon dvodnevne rasprave, kasno sinoć Sobranje je izabralo novu Vladu Sjeverne Makedonije. Za premijera je izabran lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, a predvodiće kabinet sa 24 člana.

Sa 77 glasova “za” i 22 “protiv”, nakon dvodnevne rasprave, izabrana je nova Vlada Sjeverne Makedonije na čijem će čelu biti Hristijan Mickoski, predsjednik VMRO-DPMNE, prenio je makedonski javni servis MRT.

Mickoski je, polažući zakletvu, izgovorio ustavno ime Sjeverne Makedonije.

Nova Vlada broji 24 člana – ima 20 ministara sa resorima i pet potpredsjednika.

U novi kabinet ulazi 15 članova iz VMRO-DMPNE, šestoro iz koalicije “Vredi”, a dva člana iz političke grupacije “ZNAM”.

U Sjevernoj Makedoniji su parlamentarni i predsjednički izbori održani 8. maja. Nova predsjednica postala jeGordana Siljanovska Davkova, kandidatkinja VMRO-DPMNE , a ta stranka je osvojila i najviše parlamentarnih mandata.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.