Fajon: Crna Gora se vratila na pravi put ka EU
Tanja Fajon (Foto: tvcg/printscreen)

Fajon: Crna Gora se vratila na pravi put ka EU

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, nakon sastanka Savjeta za vanjske poslove EU izrazila je zadovoljstvo što se Crna Gora, kako je poručila, vratila na pravi put ka EU.

„Veoma sam srećna što se Crna Gora, nakon dužeg vremena, vratila na pravi put ka Evropskoj uniji i što će ove sedmice, kako se očekuje na Međuvladinoj konferenciji, napraviti novi korak u pristupanju Evropskoj uniji. Ovo je veoma pozitivna vijest za Crnu Goru. Crnogorci to zaslužuju“, istakla je Fajon odgovarajući na pitanje RTCG.

Slovenačka ministarka koja je zajedno sa austrijskim kolegom Aleksanderom Šalenbergom posredovala u rješavanju kriza u Crnoj Gori tokom brojnih pokušaja imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, istakla je da je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović predstavio sve što je Crna Gora uradila, te da je sastanak bio koristan kako bi se definisali naredni koraci.

„Sve u svemu, razgovor sa ministrima Zapadnog Balkana bio je izuzetno koristan ne samo za naredne korake ka približavanju svih zemalja Evropskoj uniji, za davanje političke podrške, već i za to kako da zajednički odgovorimo na sve globalne izazove sa kojima se suočavamo, posebno sa bezbjednosnim rizicima u našem regionu", zaključila je Fajon.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.