Uhapšeni osumnjičeni za ucjenjivanje Šumaherove porodice

Uhapšeni osumnjičeni za ucjenjivanje Šumaherove porodice

U Njemačkoj su uhapšene dvije osobe, otac i sin, osumnjičeni za pokušaj ucjene porodice legende Formule 1 Mihaela Šumahera, saopštilo je tužilaštvo u Vupertalu, na zapadu zemlje.

Otac, star 53 godine, i njegov 30-godišnji sin, porijeklom iz Vupertala, rekli su saradnicima Šumaherove porodice da posjeduju podatke koje oni ne bi voljeli da budu objavljeni u javnosti, navodi se u saopštenju tužilaštva, piše N1.

Da bi spriječili širenje tih podataka na darknetu, ucjenjivači su od porodice Šumaher tražili nekoliko miliona evra, navelo je tužilaštvo, ne precizirajući o kakvim je podacima riječ. Policija ih je uhapsila prošle srijede na parkingu supermarketa u blizini Frankfurta. Prijeti im kazna do pet godina zatvora, ako budu osuđeni.

Šumaher (55) je jedan od najuspješnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobedom i 155 plasmana na pobedničko postolje.

Doživeo je tešku povredu glave na skijanju, u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti. On je šest mjeseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno liječenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.