Rakočević: Nećemo dopustiti izmjene Ustava

Rakočević: Nećemo dopustiti izmjene Ustava

Poruka koju Vlada šalje građanima je vrlo zabrinjavajuća, poruka anarhije i revanšizma, poruka da se oni koji nijesu politički ideološki podobni moraju plašiti. To je gostujući u 24 sata Televizije E poručio poslanik DPS-a Nikola Rakočević, komentarišući to što je Upravni sud poništio odluku Vlade o smjeni Zorana Brđanina sa mjesta direktora Uprave policije, kao i Vladino rješenje o prestanku mandata Valentini Pavličić, zastupnici Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

“Riječ je i o neozbiljnosti i neodgovornosti, o lošoj namjeri prema sistemu, prema pojedincima koji su politički nepodobni, bilo da se smjenjuju mimo zakona, bilo da se stavljaju u pritvor mimo jasnih argumentacija i dokaza”, kaže Rakočević.

Napomnije da će se, kako kaže, u finalu, postaviti samo jedno pitanje.

“Ko će da plaća cijenu? Ko će da plaća cijenu za smjenu Brđanina, ko će da plaća cijenu za smjenu Pavličić, ko će da plaća cijenu kada se sjutra ustanovi da nevini leže u pritvoru - Katnić, Lazović, Perović i tako dalje,” ističe Rakočević.

Dodaje da odgovornost za, kako kaže, loše i neodgovorno postupanju moraju preuzeti svi nosioci vlasti, pa tako i tužilačka i sudska vlast.

Komentarišući Međuvladinu konferenciju i očekivani pozitivan IBAR, on kaže da se nećemo probuditi u zemlji vladavine prava, jer na svakom koraku, kako ocjenjuje, Vlada krši ljudska prava i šalje poruku da se selektivno obračunava sa politički nepodobnima.

Dodaje da Evropska komisija i Evropska unija moraju da ojačaju svoju geopolitičku poziciju i da u jeku nekoliko ratnih sukoba u svijetu pošalju poruku da su vrata EU otvorena.

“Upravo zbog toga Crna Gora ima šansu da bude prva naredna članica Evropske unije, a ne zbog toga što su naše vlasti sposobne da upravljaju državom na pravilan način, i što su naše vlasti sposobne da, ako ništa drugo, poštuju sudske odluke”, naglasio je Rakočević.

IBAR je, dodaje, samo mrtvo slovo na papiru, ako se neke stvari ne promijene.

U petak je najavljena sjednica crnogorskog Parlamenta - i to, objašnjava poslanik DPS-a, na viber grupi od strane predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

“Toliko o poštovanju parlamenta, toliko o poštovanju opozicije, ali prije svega i iznad svega poštovanju građana Crne Gore", dodaje on.

Rakočević je kazao da nije iznenađen što se, kako navodi, oni koji su se svim svojim bićem trudili da Crne Gore kao države ne bude, a prvi put su na vlasti, svojski trude da ponize državu i građane.

“To im nećemo dopustiti! Svakako, najavu izmjene Ustava, dvojno državljanstvo, rezolucija o Jasenovcu… u trenutku kada će to zakočiti naš evropski put, dakle, igranje sa evropskom perspektivom Crne Gore, nijedan pojedinac, nijedna politička partija koja mari za nacionalne interese neće dopustiti,” naglasio je Rakočević.

"Ako rezolucije o Jasenovcu ne bude do kraja juna u Parlamentu, Milan Knežević sa svojom DNP će izaći iz vlasti, a to bi značilo i izlazak Andrije Mandića iz vlasti", podsjetio je Rakočević.

“Čekamo petak i sjednicu Skupštine, a odgovor ćemo definisati u skladu sa onim što procijenimo da je dobro za Crnu Goru i njene građane”, istakao je Rakočević.

DPS je kao i ranije, obilježavajući svoj rođendan, zagledana ne u partiju, već u državu, u viziju Crne Gore u narednom periodu, kaže Rakočević. Smatra da su atributi državnosti napadnuti, simboli nezavisnosti se kane napadnuti.

“Kada ih DPS zaštiti, sa mnogi političkim subjektima može naći tačke spajanja, a to je Crna Gora na Zapadu, građanska i antifašistička, Crna Gora koja može postići investicije i ekonomski rast", zaključio je Rakočević.

Izvor:Antena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.