Predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao Odbor

Predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao Odbor

Na dnevnom redu Odbora za ljudska prava i slobode bio je Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koji je Skupštini Crne Gore podnijela grupa od 43 poslanika.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da treba da podignu svijest o tragičnim događajima kako se oni nikada ne bi ponovili.

"Apsolutna većina je podržala ovaj predlog. Podnosioci Rezolucije smatraju da se njenim usvajanjem njeguje kultura sjećanja, uz napomenu da sama Rezolucija nije uperena protiv bilo kojeg naroda, već sa cilj ima osudu svakog poricanja genocida", rekao je Mandić.

Vladimir Dobrčanin iz UCG kazao je da nema "crnje riječi od riječi Jasenovac u istoriji na ovim prostorima".
"Ima tu još mjesta koja si bila jedna slagalica zla nezavisne Hrvatske. Nisu oni ta zla činili samo na teritoriji Hrvatske, već treba pomenuti da je ustaška vojska u podkozaračkim selima pobila 12 hiljada djece", rekao je Dobričanin.

On je dodao da su imali želju da istrijebe srpski narod.

Predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao je Odbor, sa sedam glasova za.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.