SDP za savez sa LP-om, SD-om, nestranačim udruženjima, nezavisnim intelektualcima i građanskim aktivistima

SDP za savez sa LP-om, SD-om, nestranačim udruženjima, nezavisnim intelektualcima i građanskim aktivistima

Glavni odbor Socijaldemokratske partije donio je na predlog Predsjedništva SDP odluku da podrži formiranje saveza koji bi uz našu partiju činili Socijeldemokrate – SD, Liberalna partija – LP, nestranačka udruženja i nezavisni intelektualnici kao i veći broj istaknutih građanskih aktivista.

“Svjesni ozbiljnosti političkog, ali i društvenog i socijalnog momenta u kojem se naša zemlja nalazi, smatramo da je nužna saradnja i zajednička borba partija i pojedinaca koje su vrijednosno i ideološki bliske. Crnu Goru vidimo onakvu kakva je Ustavom definisana – kao građansku, multietničku, evropsku i evroatlansku državu koja će baštiniti  sve ono što nas kao društvo spaja”, navodi SDP

Posbeno ih, kažu, raduje to što ovaj savez neće biti zbir tri političke strukture nego što ga ja kao snagu za budući razvoj Crne Gore prepoznao i niz istaknutih pojedinaca, profesoran Univerziteta, privrednika, umjetnika, sportskih radnika, vrhunskih studenata, ekoloških i građanskih aktivista.

“Upravo ta podrška, koju svakodnevno dobijamo nas je opredijelila da napravimo savez u čijem će središtu biti borba za modernu, evropsku i naprednu Crnu Goru ujedinjenje oko univerzalnih vrijednosti zajedništva”, zaključuje SDP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.