Singapur najskuplji grad za superbogate

Singapur najskuplji grad za superbogate

Singapur je najskuplji grad za superbogate u ovoj godini, pokazao je izvještaj švajcarske banke Julius Baer.

Kako bi sastavila rang listu, švajcarska banka je analizirala cijene 20 potrošačkih dobara i usluga koje su kupili i koristili bogati pojedinci u 25 gradova, prenosi Capital.ba.

Singapur je najskuplji, jer je u odnosu na prošlu godinu sve značajno poskupjelo: od automobila i nakita do nekretnina. Troškovi posjedovanja automobila u Singapuru porasli su 15 odsto u odnosu na godinu ranije u američkim dolarima.

Troškovi privatnog obrazovanja porasli su skoro 14 odsto, dok su ženske tašne i cipele poskupjele deset odsto. Cijene muških odijela i satova porasle su za više od pet odsto.

Za petama Singapuru ove godine je Hong Kong, koji je, svrgnuvši Šangaj, postao drugi najskuplji grad za bogate.

London se ove godine našao na trećem mjestu, dijelom zbog izlaska Velike Britanije iz tehničke recesije prošlog mjeseca, jačanja britanske funte u prošloj godini i kontinuiranog prilagođavanja privrede usljed normalizacije poslije Bregzita.

Zanimljivo je da se ove godine u top deset najskupljih gradova za bogate našao i Milano, dok je Dubai spao sa liste.

Na listi deset najskupljih gradova na svijetu, četvrto mjesto je propalo Šangaju, peto Monaku, šesto Cirihu, a sedmo Njujorku. Na osmom mjestu je Pariz, na devetom Sao Paulo, a na desetom Milano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.