Uprava za statistiku i Unija poslodavaca potpisali Sporazum o saradnji

Uprava za statistiku i Unija poslodavaca potpisali Sporazum o saradnji

Direktor Uprave za statistiku Crne Gore (Monstat) Miroslav Pejović i predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Slobodan Mikavica potpisali su danas Sporazum o saradnji.

Na sastanku koji je tom prilikom održan u prostorijama Monstata, potpisnici su istakli da Sporazum predstavlja polaznu tačku buduće saradnje, koja će biti realizovana kroz zajedničke inicijative i programe, a sve u cilju razvoja i popularizacije zvanične statistike među biznis zajednicom i širom javnosti.

- Predmet sporazuma odnosi se na međusobnu razmjenu informacija i podataka o istraživanjima, ekonomskim i drugim analizama kao i radu u oblasti izdavaštva, publikacija, vodiča - navodi se u saopštenju.

Pejović i Mikavica su ocijenili da se posebna pažnja mora posvetiti realizaciji informativnih događaja i edukativnih programa za crnogorske privrednike, kako bi se podstakao značaj njihove uloge u redovnom dostavljaju podataka o ostvarenim rezultatima u poslovanju i time akcentovao uticaj kvaliteta, dostupnosti i vjerodostojnosti  statističkih podataka.

- Istakli su da upravo prikupljeni podaci od biznis zajednice čine osnov za planiranje politika koje podržavaju održivi razvoj i ekonomsku stabilnost, dalju analizu ekonomskih i društvenih kretanja u zemlji, kao i donošenje odluka kada su u pitanju tržište rada i zapošljavanje - dodaje se.

Sastanak je zaključen ocjenom da institucionalno djelovanje Monstata i UPCG, precizirano danas potpisanim Sporazumom, potvrđuje snagu udruženog djelovanja i kao takvo doprinijeće unapređenju sveukupnog poslovnog ambijenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.