Krivokapić: Vlast donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja prljave zadatke vlasti u Beogradu

Krivokapić: Vlast donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja prljave zadatke vlasti u Beogradu

Aktuelna vlast Crne Gore donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja “prljave zadatke” vlasti u Beogradu, rekao je bivši ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić.

Krivokapić je na marginama Dubrovnik Foruma proglasio vlast u Podgorici “trećom vladom Crkve Srbije”, naglasivši kako je Crna Gora “više nego ikad” zavisna o Beogradu i o “srpsko-ruskom svijetu u najgorem značenju” tog termina, prenijela je agencija Mina

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić predložio je da se na dnevni red danas uvrsti prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Krivokapić smatra kako Podgorica time “obavlja prljavi zadatak za srpsku volju”, naglasivši kako Crna Gora nije donijela rezoluciju o srpskoj aneksiji Crne Gore, o Božićnom ustanku koji je “proporcionalno stanovništvu imao višestruko više žrtava nego Hrvatska u Domovinskom ratu”, kao ni o bijegu srpske vojske dok joj je Crna Gora “čuvala leđa na Mojkovcu”, čime je Srbija “uništila državnost Crne Gore”.

“Umjesto tih rezolucija mi usvajamo rezoluciju o Jasenovcu te je jasno da je to način da se otvori novi front s Hrvatskom na želju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića pod čijom vlašću Srbija nije donijela takav dokument. Aktuelna vlast u Beogradu “vrši najveću pljačku Srbije” u istoriji te države”, naglasio je Krivokapić.

“Izvozi se nemir u regionu da bi se pod tim nastavila velika pljačka Srbije, pa i regije”, rekao je Krivokapić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.