Varhelji: Za Crnu Goru počela finalna faza pristupnih pregovora
Oliver Varhelji

Varhelji: Za Crnu Goru počela finalna faza pristupnih pregovora

Crna Gora je dobijanjem pozitivnog IBAR-a ušla u finalnu fazu pristupnih pregovora i sada počinje zatvaranje pregovaračkih poglavlja pa proširenje postaje neminovno, poručio je u intervjuu za Javni servis evropski komesar za prošrenje i susjedstvo Oliver Varhelji.

Nada se da ćemo do kraja mađarskog predsjedavanja zatvoriti što veći broj poglavlja.

“Sada je sve na Crnoj Gori da završi posao i pregovore u bilo kojem poglavlju. Posljednje za zatvaranje biće Poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava. Ali i prije toga već možemo da počnemo sa zatvaranjem određenih poglavlja. Neka su već provizorno zatvorena, što znači da su suštinski razgovori zaključeni. Mislim da Crna Gora ima veliku priliku da u narednih šest mjeseci zatvori što više poglavlja”, poručio je Varhelji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.