Vukčević: Ne postoji zakonska osnova po kojoj bi Brđanin mogao biti četvrti put razriješen dužnosti
Miloš Vukčević

Vukčević: Ne postoji zakonska osnova po kojoj bi Brđanin mogao biti četvrti put razriješen dužnosti

Situaciju u Upravi policiji i način na koji je Zoran Brđanain treću put vraćen na mjesto direktora Uprave policije, za Antenu M objašnjava advokat Miloš Vukčević.
"Presuda Upravnog suda je obavezujuća, što znači da je usvojena tužba i da je poništeno rješenje Vlade o razrješenju gospodina Brđanina. Ako je sada trenutni direktor Uprave policije Aleksandar Radović podnio ostavku, Vlada u tom slučaju mora samo konstatovati ostavku gospodina Radovića jer o ostavci se ne raspavlja, što znači da na mjesto direktora policije ponovo dolazi gospodin Brđanin jer je rješenje o njegovom imenovanju i dalje na pravnoj snazi  obzirom da je Upravni sud poništio rješenje o razrješenju gospodina Brđanina", objasnio je Anteni M Vukčević, koga smo kontaktirali uoči odluke Vlade o postupanju po presudi Upravnog suda Crne Gore, konstatujući da Zoran Brđanin, počev od 4. jula 2024. godine, nastavlja mandat direktora Uprave policije.

Vukčević ističe da ne postoji zakonska osnova po kojoj bi Zoran Brđanin mogao biti četvrti put razriješen dužnosti od strane Vlade, ali da se o daljim potezima Vlade ne može sa sigurnošću govoriti.

"Osnova, po mojoj mišljenju, zakonskih nema za razrješenje gospodina Brđanina, ali ja stvarno ne mogu da znam, da li će Vlada po četvrti put krenuti u njegovo nezakonito razrješenje, ali u tom smislu papir trpi sve. Dakle, mogao bi da trpi i četvrto nezakonito razrješenje, ali svakako da bi i to razrješenje bilo nezakonito. Vidimo da je Upravni sud utvrdio, evo već treći put da se radi o nezakonitom razrješenju", smatra Vukčević.

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.