Dodik: Bosna i Hercegovina neće ući u NATO

Dodik: Bosna i Hercegovina neće ući u NATO

Predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik izjavio je da će RS proglasiti nezavisnost od Bosne i Hercegovine ako Sarajevo, uz podršku međunarodne zajednice, pokuša da joj oduzme imovinu.

„Zapad decenijama ne krije da namjerava da ukine Republiku Srpsku, da potpuno umanji njen značaj i tako stvori centralizovanu i unitarnu BiH. Ako svjetska zajednica pokuša da nametne zakon o imovini, Republika Srpska neće oklijevati da proglasi nezavisnost“, rekao je Dodik u intervjuu za RIA Novosti.

Dodik je najavio da će ponovo biti razmatran Predlog zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je Vlada RS povukla iz parlamentarne procedure na doradu.

„Zbog kritika na račun evropskih propisa, dogovoreno je da se ovaj predlog povuče radi daljeg usaglašavanja sa zakonima koji važe u EU“, objasnio je Dodik.

On je istakao i da BiH neće ući u NATO, imajući u vidu proceduru i zakon po kojima se donose takve odluke u BiH.

„Srbi nikad neće zaboraviti stradanja nevinih civila, zbog čega nikada nećemo dati saglasnost za ulazak BiH u NATO“, rekao je Dodik.

Izvor: Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.