SDT formiralo predmet protiv tužiteljke Medenice povodom zapošljavanja Radulovića

SDT formiralo predmet protiv tužiteljke Medenice povodom zapošljavanja Radulovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da je formiralo predmet protiv tužiteljke ODT-a Biljane Medenice i drugih lica, zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije.

Bivše savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora kompanije Wir metaloprerada Darka Đondovića i zamjenika direktora Aerodroma Petra Radulovića zbog falsifikovanja isprave.

Prethodno je Više tužilaštvo, u februaru ove godine, konstatovalo da je Medenica, krajem 2023. preuranjeno odbacila krivičnu prijavu koju je podnijela Knežević.

Knežević je u maju SDT-u podnijela krivičnu prijavu protiv Medenice, konstatujući da je Više tužilaštvo u oba slučaja konstatovalo da je tužiteljka donijela nezakonito rješenje o dbacivanju krivične prijave bivše savjetnice direktora Aerodroma.

Ona u krivičnoj prijavi protiv Medenice navodi da je iznenađena dosljednošću u nepoštovanju važećih zakonskih propisa države Crne Gore u postupanju tužiteljke na osnovu kojih je protiv osumnjičenih trebalo odmah da pokrene optužni prijedlog, uzimajući u obzir jasne i nedvosmislene dokaze koji, kako ističe, potvrđuju izvršenje krivičnih djela, kao i svjesnost, umišljaj i namjeru za izvršenje krivičnih djela.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.