Beranska autobuska stanica četiri godine zatvorena
Objekat autobuske stanice u Beranama/ foto: Darko Jovović, Dan

Beranska autobuska stanica četiri godine zatvorena

Odgovor na pitanje kakva je dalja sudbina autobuske stanice u Beranama nije stigao ni nakon četiri godine, zbog čega brojni autobusi koji prolaze kroz ovaj grad i ovog ljeta za iskrcavanje i ukrcavanje putnika koriste improvizovano stajalište kod benzinske pumpe.

Na taj način konstantno se stvaraju saobraćajne gužve u ovom dijelu grada, čime je ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćajnu jer preko Berana, između ostalih, uglavnom saobraćaju svi autobusi koji se sa područja Srbije i Kosova upute ka unitrašnjosti i primorju Crne Gore. Iz lokalne uprave ponavljaju da je poražavajuće što je autobuska stanica tako dugo van funkcije. Međutim, kako navode, rješavanje ovog pitanja nije u nadležnosti Opštine.

Svjesni smo da nije dobro što još uvijek nema rješenja za aktiviranje autobuske stanice, ali rješavanje ovog pitanja nije u našoj nadležnosti. U datim okolnostima mi smo jedino mogli da obezbijedimo privremeno stajalište za autobuse. Ostaje da se nadamo da će konačno neko kupiti autobusku staniciu i vratiti je u nekadašnju funkciji, jer je to od opšteg značaja– ističu iz lokalne uprave.

Podsjećamo, proces prodaje preduzeća Simon vojaža, u okviru kojeg se nalazi autobuska stanica, zastao je poslije dešavanja u Privrednom sudu, kada je uhapšen i stečajni upravnik ove kompanije Saša Zejak. On je prodaju Simon vojaža oglašavao šest puta, da bi njena vrijednost na poslednjoj licitaciji koju je on zakazao pala na 700.000 eura. Novi stečajni upravnik Lado Šekularac nakon toga je poništio sve radnje koje su u tom postupku sprovedene i za prodaju više puta oglasio samo autobusku stanicu, i to po cijeni od 920.000 era. Međutim, ni na jednoj licitaciji nije bilo zainteresovanih za kupovinu autobuske stanice. Stečaj u Simon vojažu, najvećoj autoprevoznoj kompaniji na sjeveru države uveden je nakon što su radnici prije toga godinu dana štrajkovali i tražili da im se isplate zarade i druga potraživanja.

Bivši radnici ističu da su potpuno razočarani kako se do sada tretiralo pitanje ponovnog aktiviranja autobuske stanice.

– Godinu dana smo štrajkovali tražeći da se Simon vojaž stavi pod stečaj. Mislili smo da će poslije toga biti dovoljno razuma da se ovo preduzeće stavi na noge. Međutim, potpuno smo razočarani, kako je tretirano ovo pitanje i kako su neodgovorno vođene aktivnosti oko ponovnog otvaranja autobuske stanice – naglasili su bivši radnici, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.