DPS: Sa deponijom Mislov do i 400.000 eura

DPS: Sa deponijom Mislov do i 400.000 eura

Dok se u Nikšiću ovih dana teško diše, građani spoznaju da su, zajedno sa deponijom Mislov do i njihovih 400.000 eura, otišla i silna predizborna obećanja u vezi sa rješavanjem ovog problema u nepovrat, saopštio je Opštinski odbor DPS-a Nikšić.

- Juče su predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić objelodanili da zatvaraju deponiju Mislov do i da će smeće iz Nikšića biti odvoženo na deponiju u Podgoricu?!- navode u saopštenju.

Odbornici Demokratske partije socijalista su, kako kažu,  još u junu mjesecu, obavijestili građane da se sprema ovaj scenario, dok je vlast o tome ćutala.

- I nakon što je sa smećem izgorjelo i 400.000 eura opredijeljenih za sanaciju požara na deponiji i nakon što su trovali građane Nikšića danima, juče nam se slavodobitno obraćaju, ali ne odgovaraju na pitanja, do kada će se smeće odvoziti za Podgoricu, šta to znači u transportnom i saobraćajnom smislu: hoće li i kolike će to dodatne finansijske troškove proizvoditi, šta je sa 400.000 eura, šta je sa obećanjima "samo što nije riješeno pitanje deponije" itd- kažu iz DPS-a.

Oni pitaju gdje je lokacija za novu deponiju.

-Da se i tu neće obistiniti priča naših odbornika da će nakon sanacije smeće završavati na istoj lokaciji, tj. na Mislovom dolu? Da sumiramo: dok se u Nikšiću ovih dana teško diše, građani spoznaju da su, zajedno sa deponijom Mislov do i njihovih 400.000 eura, otišla i silna predizborna obećanja u vezi sa rješavanjem ovog problema u nepovrat. Ova i ovakva nesposobna i maliciozna vlast mora da ode. I otići će, čim grane proljeće u gradu pod Trebjesom-saopšten o je iz nikšićkog DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.