Kabinet Milatovića: Lokalni izbori u Andrijevici biće raspisani u skladu sa zakonom
Jakov Milatović

Kabinet Milatovića: Lokalni izbori u Andrijevici biće raspisani u skladu sa zakonom

Povodom različitih medijskih interpretacija, koje se tiču raspisivanja izbora za odbornike SO Andrijevica, iz kabineta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića saopštili su da će izbori biti raspisani u skladu sa zakonom.

"Ukazujemo da odredbom člana 39 stav 7 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano da “ako se skupština ne konstituiše u roku od 60 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora, predsjednik Crne Gore raspisuje nove izbore za skupštinu. Konačni rezultati izbora za odbornike objavljuju se za odbornike u "Službenom listu Crne Gore - opštinski propisi", navode u saopštenju.

Imajući u vidu da su konačni rezultati izbora u Andrijevici objavljeni u Službenom listu 16. jula 2024. godine, kako ističu, nedvosmisleno je da se još nisu stekli uslovi za raspisivanje izbora u toj opštini.

"To potvrđuje i Nalaz upravnog nadzora nad primjenom člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi od strane SO Andrijevica (akt Ministarstva javne uprave od 19. jula 2024. godine)", navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.