Zenović: Do kraja godine da zatvorimo bar četiri poglavlja
Foto: MEP

Zenović: Do kraja godine da zatvorimo bar četiri poglavlja

Sastanci sa predstavnicima Evropske komisije minula dva dana potvrdili da je Crna Gora najnaprednija na evropskom putu i prva naredna članica Evropske unije, saopštio je za Radio Crne Gore glavni pregovarač, Predrag Zenović.

Zenović očekuje da na Međuvladinoj konferenciji do kraja godine Crna Gora zatvori bar četiri poglavlja.

Sa druge strane, iako su iz Evropske komisije stigle pozitivne poruke, profesorica Nikoleta Đukanović za Radio Crne Gore kaže da je pitanje imamo li kapaciteta da sva poglavlja zatvorimo 2026.

Primjećuje i da su se, nakon dobijanja IBAR-a, političari posvetili, ne reformskim procesima, već predizbornim aktivnostima.

- Nakon još svježeg uspjeha ostvarenja IBAR-a, Vlada i Komisija su usaglasile kako da strukturišu dalje aktivnosti i smatram da smo došli do veoma operativnog plana za njihovu realizaciju u narednih nekoliko godina - poručio je juče generalni direktor za susjedstvo i pregovore o proširenju Hert Jan Kopman.

Smatra da ovaj Plan rasta može da podstakne rast u Crnoj Gori, dodajući da na bazi njega zemlja može da udvostruči svoju ekonomiju u narednoj deceniji, i da će to imati transformativnu ulogu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.