Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Njemačkoj
Ilustracija/ - FOTO: EPA-EFE

Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Njemačkoj

Teroristička Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u petak uveče u njemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro, javlja Rojters.

Prema pisanju Bilda, njemački istražitelji provjeravaju ovu informaciju.

Njemački Velt je ranije danas prenio izvještaj policije, u kojem se navode riječi očevica, koji je rekao da je napadač prilikom krvavog pira uzvikivao „Alahu Akbar“, kao i da je često posećivao lokalnu džamiju u Zolingenu.

Za napadačem se još traga, a njemačka policija je saopštila danas da je uhapšen 15-godišnji tinejdžer koji se dovodi u vezu sa napadom na festivalu u Zolingenu.

Policija je na konferenciji za medije navela da postoje indicije da je napadač ubadao žrtve nožem, posebno u vrat.

- Nakon procjene prvih slika, pretpostavljamo da se radilo o veoma ciljanom napadu u vrat - rekao je direktor policije Torsten Flajs na konferenciji za novinare.

Sumnja se da je tinejdžer znao za napad unaprijed, ali ga nije prijavio policiji, prenosi Bild.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.