Novi rad umjetnice samo za crnogorski muzej

Novi rad umjetnice samo za crnogorski muzej

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore organizator je samostalne izložbe bosansko-hercegovačke umjetnice Šejle Kamerić pod nazivom "Firstborn". Izložba će biti otvorena večeras, 12. septembra, u 20 časova u Dvorcu Petrovića na Kruševcu i Perjaničkom domu

Kamerić kroz svoje radove, koji uključuju film, fotografiju, objekte, crteže i instalacije, istražuje teme identiteta, rodnih stereotipa i društvenih normi. Poseban fokus stavlja na percepciju i žensko naslijeđe, oslanjajući se na izrazitu empatičnost kao ključni element njenog stvaralačkog izraza.

Izložba je nastala u idejnoj kolaboraciji umjetnice sa kustoskinjom Milicom Bezmarević, iz čijeg zajedničkog kreativnog dijaloga u višegodišnjem procesu osmišljavanja izložbe nastaje i njihov zajednički razgovor, objavljen u Šejlinoj monografiji "Mother is a bitch", čiji je izdavač njemačka izdavačka kuća "Distanz", a u čijem je publikovanju jedan od partnera bio i MSUCG.

Na izložbi će prvi put biti prikazan novi rad, koji je umjetnica producirala za MSUCG, a koji se direktno bavi temama retrogradne percepcije rodnog nasljeđa.

Izložbu je podržao Crnogorski Telekom.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.