Arsenal oružja presretnut tokom velike policijske akcije u Briselu
Foto: Crimsite

Arsenal oružja presretnut tokom velike policijske akcije u Briselu

U višemjesečnoj istrazi o kriminalnoj organizaciji umiješanoj u trgovinu oružjem, Federalna pravosudna policija (FGP) Brisela uhapsila je šest osumnjičenih i zaplijenila više od 110 komada poluautomatskog vatrenog oružja i veliku količinu municije.

Istraga pokazuje da je kriminalna organizacija nebrojeno vatreno oružje uglavnom prodavala u Briselu i okolini. Oduzeto oružje nije imalo oznaku kontrole i kvaliteta, kao ni identifikacioni broj.

Ovo je praksa koja je, prema tvrdnjama javnog tužilaštva Brisela, posebno popularna među kriminalcima jer je oružju tako teško ući u trag, piše Crimesite.

"Organizacija može imati ogranke u inostranstvu. Takođe se čini da ova organizacija može imati bliske veze sa drugim kriminalnim grupama u inostranstvu. Prekogranične veze bi joj omogućile da velike količine ovog vatrenog oružja budu prebačene u Belgiju", poručuju iz javnog tužilaštva.

Organizacija je konačno rasformirana 7. septembra tokom velike policijske akcije. Tokom uviđaja oduzeto je ukupno više od 110 komada poluautomatskog vatrenog oružja i veća količina municije. Uhapšeno je i šest osumnjičenih.

"Sudska istraga je u rukama istražnog sudije i još uvijek traje. U interesu ovoga, briselsko javno tužilaštvo neće davati nikakve dalje komentare", poručuju iz javnog tužilaštva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.