Novinare Gradske RTV verbalno napala ekipa CEDIS-a

Novinare Gradske RTV verbalno napala ekipa CEDIS-a

Gradska RTV od CEDIS-a zahtijeva da u najkraćem roku odgovore na sljedeća pitanja:

Ekipa Gradske televizije izašla je danas na teren u naselju Gornji Vranići, u kojem stanovnici nisu imali struju više od 24 sata, kako bi pokušala da snimi radove i blagovremeno obavijesti javnost kada bi kvar mogao biti saniran. Umjesto toga novinarska ekipa te televizije spriječena je u obavljanju posla, jer radnici CEDIS-a na terenu nisu dozvolili snimanje, a prijetili su navodnim službenim legitimacijama i zvanjem policije. Uredništvo televizije zatražilo je zvaničan stav CEDIS-a povodom incidenta koji se dogodio, kao i utvrđivanje odgovornosti.

Gradska RTV od CEDIS-a zahtijeva da u najkraćem roku odgovore na sljedeća pitanja:

Hoćete li pokrenuti postupak za utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do ovog događaja i javno se izviniti RTV Podgorica koja Vas je blagovremeno i zvala da se informiše o kvaru na mreži u Gornjim Vranićima kako bi izvijestila građane o situaciji na terenu?

Hoćete li utvrditi koji su radnici na neprijatan način spriječili novinarsku ekipu da radi svoj posao, i pritom im prijetili policijom i bukvalno otjerali sa lica mjesta, i hoće li oni, makar dostaviti pisano izvinjenje ekipi Gradske televizije?

U međuvremenu, urednik informativnog programa upoznao je u telefonskom razgovoru menaždment CEDIS-a o incidentu koji se dogodio, nakon čega je stigao odgovor sljedeće sadržine.

„S obzirom na to da nijesmo upoznati sa navedenim, obavještavamo Vas da ćemo preduzeti aktivnosti kako bismo došli do preciznijih informacija šta se zapravo desilo na terenu, i o istome Vas blagovremeno obavijestiti“, odgovorili su iz CEDIS-a

Gradska televizija nije uspjela da dobije precizan odgovor kada će stanovnici naselja Gornji Vranići dobiti struju, niti da li je u međuvremenu otklonjen kvar na mrež.

Izvor:Gradski portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.