Otkriveno da je Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad maloljetnikom

Otkriveno da je Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad maloljetnikom

S obzirom da zakon u BiH dopušta da se može "otkupiti" do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je glumac to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, piše Klix.ba.

-Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

Kako je objavio portal Raport, sve se saznalo 16. septembra nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Predstava govori o vršnjačkom nasilju i tada su upriličeni razgovori sa publikom.

Kako se navodi, tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac.

Na pitanje o kome se radi, mladić je rekao – Moamer Kasumović (43). Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cio slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

S obzirom da zakon u BiH dopušta da se može "otkupiti" do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je glumac to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.