Sofija Loren slavi 90. rođendan: „Kad se pogledam u ogledalo, navijam za sebe“

Sofija Loren slavi 90. rođendan: „Kad se pogledam u ogledalo, navijam za sebe“

Sofija Loren priznaje da je sa 90 godina uradila mnogo, ali nije postigla sve što je željela. „Cio život pokušavam da imam britanski naglasak“, šali se filmska legenda italijanskog porijekla, koja danas slavi rođendan sa odabranom grupom

Britanski naglasak na stranu, Sofija Loren je živjela životom daleko iznad snova koje je imala kao dijete dok je odrastala u Napulju tokom Drugog svetskog rata.

- Zaista sam preživela rat - kaže ona.

„Bombardovanje svuda i ubijanje svih. Bilo je stvarno grozno. A novca nije bilo. Čak ni za hranu.“

Ali Sofija je bila odlučna i puna nade. Kao tinejdžerka, počela je da učestvuje na takmičenjima ljepote. Sa 20 godina ostvarila je revolucionarnu ulogu u filmu Napuljsko zlato iz 1954. godine. Četiri godine kasnije stigla je u Holivud ne znajući ni riječ engleskog, pišeN1 Zagreb.

„Bila sam potpuno izgubljena, ali voljna da učim“, kaže ona. U vreme kada je 1960-ih osvojila Oskara za Dve žene, bila je međunarodna zvezda. „Sofija je uradila sve što je na njenom spisku“, kaže prijatelj glumice. „Imala je ispunjen život i ništa ne bi promenila.“

Sofija je podjednako ponosna na svoj 41-godišnji brak sa pokojnim Karlom Pontijem i svoja dva sina.

- Imam decu. Imam unuke -  kaže ona i dodaje da misli da je stigla do mirnog života.

Penzionisana u Ženevi

Nakon Karlove smrti 2007. godine, Sofija je napravila pauzu u karijeri u Ženevi, u Švajcarskoj, u luksuznom stanu koji je posjedovala više od 50 godina. „Tamo su rođeni moji sinovi, Karlo i Edoardo“, kaže Sofija o imanju koje se nalazi u gradskoj četvrti Starog grada.

Poslije cijelog života putovanja svijetom, osjeća se srećno što je kod kuće među svojim uramljenim porodičnim fotografijama i uspomenama.

 - U ovoj fazi njenog života, Sofijine strasti su da provodi vreme sa svojim unucima, sedeći u svojoj bašti, gledajući neke od svojih omiljenih serija ili klasičnih filmova - kaže prijatelj.

Ostao joj je netaknut i živahan duh koji ju je iz podnožja doveo na svetsku scenu.

- Kad se pogledam u ogledalo, navijam za sebe - kaže Sofija.

- Ne pitam: ‘Jesi li super?’ Tako se osećam iznutra, koliko sam sigurna, koliko sam srećna. To je ono što je važno - prenosi Yhoo News.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.