Abdić: Kroz realizaciju 350 miliona investicija stvorićemo pretpostavke za otvaranje na stotine novih radnih mjesta

Abdić: Kroz realizaciju 350 miliona investicija stvorićemo pretpostavke za otvaranje na stotine novih radnih mjesta

Osnovni cilj naše ekonomske politike u narednom periodu od četiri godine biće privlačenje stranih investicija, podrška razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i otklanjanje biznis barijera na lokalnom i državnom nivou. Ove mjere, sigurni smo, dovešće do otvaranja novih radnih mjesta u Podgorici i dobro plaćenih poslova za sve ljude koji žele da stvaraju u glavnom gradu Crne Gore, saopštio je Nermin Addić, nosilac liste “I riječju i djelom!”.

On je istakao da će ključni projekat nove lokalne administracije, nakon pobjede na predstojećim izborima, biti realizacija projekta Biznis zona, koji će posebno biti privlačan za veliki broj domaćih i stranih investitora. Zahvaljujući ovom projektu Podgorica će dobiti nove prestižne hotele, bolnicu, sajamski park, outlet village, proizvodne pogone, kao i logističko-distributivne centre, što garantuje otvaranje na stotine novih radnih mjesta za naše sugrađane.

-Na temelju sjajnih iskustava iz prethodnog perioda obezbijedićemo 12 miliona eura u naredne četiri godine za podršku razvoju svih vrsta preduzetništva – start up, ženskog preduzetništva, podršku biznis idejama mladih, kreativnim stvaraocima i zanatlijama - istakao je Abdić, uz napomenu da će nova gradska uprava biti pouzdan partner i podgoričkim ugostiteljima sa kojima će, zajednički, otklanjati biznis barijere i kreirati subvencije za unapređenje kvaliteta i raznovrsnosti ugostiteljske ponude.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.