DPS Kotor: Imamo projekte koji se odnose na kulturnu baštinu, nakon 29. septembra krećemo sa njihovom realizacijom
Demokratska partija socijalista

DPS Kotor: Imamo projekte koji se odnose na kulturnu baštinu, nakon 29. septembra krećemo sa njihovom realizacijom

Investicije u kulturu i zaštita i valorizacija kulturne baštine od nemjerljivog značaja biće među prioritetima buduće gradske vlasti u Kotoru, koju će nakon izbora 29. septembra predvoditi Demokratska partija socijalista, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora te partije.

U njihovom je programu kako poručuju niz mjera koje se odnose na tu oblast, no, isto tako, utvrdiće i ko je odgovoran za primjere devastacije kulturnog nasljeđa, među kojima je najdrastičniji i najsvježiji onaj u Risnu.

Poručuju da će urediti tvrđave na području bafer zone u zaštićenom području Opštine Kotor, a valorizovaće i kotorske bedeme kroz projekat sanacije i rekonstrukcije kompletne fortifikacije.

"Ubrzaćemo formiranje Muzeja Grada Kotora, što mora biti jedan od prioriteta nove vlasti u predstojećem razdoblju. Valorizovaćemo Teutin grad iznad Risna, kao i fortifikacije na Crkvicama, uz podršku Austrije. Posvetićemo se i formiranju Muzeja Grblja, uz sistematizaciju i valorizaciju arhivske građe vezane za taj dio naše opštine. Izgradićemo projektnu dokumentaciju za sanaciju i rekonstrukciju Palate Bujović – Muzej Grada Perasta. Ubrzaćemo aktivnosti na rekonstrukciji Palate Visković i Tvrđave Sveti Križ u Perastu", navodi se u saopštenju DPS-a.

U DPS-u poručuju da će riješiti status Palate Ivelić u Risnu i kako najavljuje pristupiće izradi dokumentacije kako bi ona bila u potpunosti valorizovana.

"U pitanju je tek dio mjera koje ćemo preduzeti u toj oblasti, pri čemu ćemo kroz dijalog sa građanima utvrditi i druge prioritete. Jer, samo uz uvažavanje njihovog stava Opština Kotor može biti istinski servis građana", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.