Počelo rano glasanje u tri savezne američke države

BIRAČI U REDOVIMA

Počelo rano glasanje u tri savezne američke države

Očekuje se da će tako biti smanjena gužva 5. novembra U nekim američkim saveznim država, počelo je rano glasanje pa su tako birači u petak stajali u redovima u Minesoti, Južnoj Dakoti i Virdžiniji, gdje je otvoreno glasanje na biračkim mjestima.

U više od 10 američkih saveznih država počet će rano glasanje u narednim sedmicama, do sredine oktobra.

Početak ranog glasanja uslijedio je poslije burnog ljeta, koje je oblježio izlazak aktuelnog predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) iz trke, ulazak potpredsjednice Kamale Haris (Harris) kao kandidata demokrata i dva neuspjela atentata na republikanskog kandidata Donalda Trampa, navodi Glas Amerike.

Očekuje se da će rano glasanje smanjiti gužve na biralištima u SAD 5. novembra, ali da će i na dan izbora biti gužvi i da će Amerikanci čekati u redovima.

Predsjednik biračkog odbora okruga Ferfaks u Virdžiniji, Erik Spajser izjavio je da je 2020. godine oko trećina birača glasala na dan izbora, a ostatak glasova je stigao poštom ili su birači izašli na rano glasanje.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.