Knežević: Insistiraćemo na otvaranju gradske bolnice u Glavnom gradu
Foto: Stranka evropskog progresa

Jačaćemo brigu o djeci s teškoćama u razvoju"

Knežević: Insistiraćemo na otvaranju gradske bolnice u Glavnom gradu

Stranka evropskog progresa (SEP) će, nakon što na izborima 29. septembra bude u prilici, inicirati ili pokrenuti više projekata čiji je cilj kvalitetnija i efikasnija zdravstvena zaštita građana Podgorice i bolja briga o starima i o djeci s teškoćama u razvoju, najavila je dr Jelena Knežević, kandidatkinja za odbornicu, druga na Izbornoj listi "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković".

Najvažniji projekat u ovoj oblasti je, navodi Knežević, nova bolnica u Glavnom gradu, čiju će gradnju podsticati konkretnim aktivnostima i mjerama.

"Opšta bolnica Podgorica imala bi dva osnovna cilja. Prvi cilj je rasterećenje Kliničkog centra koji treba konačno da počne funkcionisati kao tercijani nivo zdravstvene zaštite. A drugi je da vi, dragi sugrađani, dobijete pravovremene, adekvatne, kvalitetne preglede. Zato ćemo insistirati na izgradnji opšte bolnice Podgorica", poručila je Knežević.

Knežević je kazala da je SEP definisala Programom Uredimo Podgoricu i mjere za povećanje pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Dodaje alarmantan podatak da je ove godine 628 djece ostalo uskraćeno za upisu prvi razred osnovne škole zbog govornih barijera.

"Ne smijemo nikako žmuriti pred ovim alarmantnim problemom. Snaga i moć jedne zemlje mjeri se prema tome koliko se izdvaja za zdravstvenu njegu njenih građana, i za djecu. Nažalost, svjedoci smo da se za djecu vrlo malo izdvaja, naročito za djecu koja su ometena u razvoju. Stoga ćemo osnažiti postojeće centre. Dovešćemo edukovani kadar – logopede, defektologe i terapeute – a roditeljima te djece pružaćemo psihološku podršku. Jer, samo tako ćemo imati stabilne porodice koje će biti stub demokratskog društva kojem mi težimo", zaključila je Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.