Štapići od sira i piletine gotovi za 10 minuta

Štapići od sira i piletine gotovi za 10 minuta

Ako volite jednostavne sastojke poput sira i bijelog mesa, a ipak želite nešto drugačiji obrok, isprobajte slasne štapiće od piletine i sira. Možete ih poslužiti uz krompiriće ili uz umake poput kečapa, majoneze i tartara. Ovaj ukusni i zanimljivi recept pronašli smo na Youtube kanalu Recepttura.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

400 grama sira

650 grama pilećih ili ćurećih prsa

pet kašika brašna

jedna kašika mljevene crvene paprike

jedan češanj bijelog luka

sol, biber

tri jaja

pet kašika prezle

ulje za prženje

Priprema:

Sir ementaler narežite na osam jednakih dijelova, a onda svaki komad sira je potrebno nabosti na štapiće za ražnjiće. Pileća prsa narežite na duge trakice, a poželjno je da širina trakice bude jedan centimetar. Uklonite manje nepravilne komade.

Nakon toga, trakice piletine omotajte oko sira od vrha do dna na svih osam komada i stavite sa strane. Usitnite bijeli luk i pomiješajte s brašnom, crvenom paprikom te drugim začinima pa dobro izmiješajte. U drugoj posuditi umutite jaja i malo ih posolite.

Sada svaki štapić pažljivo prekrijte napravljenom smjesom i onda uvaljajte u jaja i na kraju u prezlu. Stavite ih u tavu sa zagrijanim uljem i pecite na srednje jakoj vatri otprilike tri minute.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.