Otvoren prvi Porodični Bar Fest, Bar – grad porodice i humanosti

Otvoren prvi Porodični Bar Fest, Bar – grad porodice i humanosti

Prvi Porodični Bar Fest otvoren je danas na platou ispred Sportske dvorane Topolica u Baru, u prisustvu izuzetnog broja djece i roditelja

Festival, koji osim edukativno-zabavnog i takmičarskog, ima i humanitarni karakter, trajaće dva dana, a sav prihod prikupljen na Bazaru dobrote biće doniran za liječenje dječaka Feđe Alkovića.

Prvog festivalskog dana publika je bila u prilici da se upozna sa sadržajima koje Bar nudi djeci i porodicama, kreativnim radionicama, školicama jezika, sporta, informatike, zdravlja, njege, a djeca su se družila, zabavljala, učila, takmičila se i pokazala da imaju veliko srce. Drugog festivalskog dana, na programu je tribina na temu „Savremeno roditeljstvo“ sa početkom u podne, u Hotelu Princess.

Organizator prvog Porodičnog Bar Festa je NU Roditeljska snaga, uz pokroviteljstvo Opštine Bar, Turističke organizacije Bar i Sportsko-rekreativnog centra Bar.

Direktor Sportsko-rekreativnog centra Bar, Božidar Janković iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je ovo preduzeće domaćin festivalu koji slavi porodicu, zajednišvo i vrijednosti koje nas povezuju.

„Našem gradu je neophodan porodični Bar  Fest barem jednom godišnje. Vrata Sportsko-rekreativnog centra će uvijek biti otvorena za organizatore ovog festivala. Vjerujem da će ovaj festival postati tradicija i da ćemo svake godine zajedno stvarati nezaboravne trenutke. U svoje lično ime i u ime institucije koju predstavljam, htio bih da se zahvalim Sanji
Smolović i čitavom njenom timu, koji su najviše doprinjeli da se ova manifestacija danas ovdje održi. Mi ostali bili smo samo neko ko je dao ruku da ova manifestacija izgleda danas kako izgleda. Uživajte u ovom posebnom danu i hvala vam“, kazao je Janković.

U ime Turističke organizacije Bar prisutnima se obratila Jovana Nenezić.

Uvaženi sugrađani i sugrađanke, dragi mališani, ispred Turističke organizacije Bar zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i koristim priliku da čestitam organizatoru Festivala, Nevladinom udruženju Roditeljska snaga Bar što su osmislili jedinstven događaj namijenjen porodici. Porodični odnosi su uvijek bili važni, danas možda više nego ikada prije. Porodica je temelj svakog društva. Najvažniji elementi ličnog razvoja, snage, sistema vrijednosti, podrške potiče iz porodice“ kazala je Nenezić.

Festival ima, kako je naglasila, edukativni, takmičarski ali i humanitarni karakter.

Ohrabruje spoznaja da smo ujedinjeni u našem Baru kao velika porodica, u humanoj misiji da pomognemo velikom heroju, malom Feđi Alkoviću. Iz Bara Feđi šaljemo poruku da mislimo na njega i želimo da se što prije vrati u svoj porodični dom“, kazala je Nenezić.

Prvi Porodični Bar Fest kroz aktivnosti ukazuje na njegovanje porodice i zajedništva, što je prepoznala Turistička organizacija Bar koja je pokrovitelj dvodnevne manifestacije zajedno sa Opštinom Bar.

„Nadamo se na zadovoljstvo svih da će Porodični Bar Fest poprimiti karakter tradicionalnog. NU Roditeljska snaga, kao i učesnicima Porodičnog festival želim mnogo uspjeha, posjetiocima da ponesu najbolje utiske iz našeg Bara, a našim najmladjim sugradjanima i mda se danas zabave I uzivaju u programu.Hvala Vam“, kazala je Nenezić.


Dr Sanja Smolović, osnivač i predsjednica NU Roditeljska snaga iskazala je uvjerenje da je današnji događaj samo uvod u tradiciju.„Bar je grad koji to zaslužuje i ima prostora za manifestaciju ovakvih dešavanja. Porodica je temelj društva i temelj svega. Htjela bih da se zahvalim našim partnerima Sportsko-rekreativnom centru Topolica, koji je pružio podršku na ovom putu, TO Bar, Opštini Bar ali takođe i svim onim sponzorima koji se odazvali na poziv i učinili da ovu ideju pretočimmo u stvarnost. Veliku zahvalnost dugujem mom timu, mojoj porodici, mojim prijateljicama koje su nesebično dale svoj doprinos, i već mjesecima unazad radimo na pripremi ovog festivala. A najveću zahvalnost dugujem učesnicima i vama gostima, jer ste vi srce ovog festivala. Moje je takođe da naglasim da ovaj porodični festival ima humnitarni karakter i da sav novac prikupljen na ovom festivalu će ići u fond Lavljim srcem za Feđu. Molimo vas da još jednom udružimo snage i pošaljemo Feđi Alkoviću jednom dječaku, da mislimo na njega i njegovoj porodici da je Bar grad podržavajući“, kazala je Smolović.Festival je otvorenim zvanično proglasila potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović.„Dragi mališani, uvaženi gosti i sugrađani, veliko mi je zdovoljstvo što mogu u ime opštine Bar i u moje lično ime da vas sve pozdravim, i da zaista mogu da čestitam na jednom ogromnom entuzijazom Sanjinom i njenog kompletnog tima, kao sto je rekla prije svega, snaga porodice je danas krunisana upravo ovim Porodičnim festivalom, koji slavi vrijednosti koji su onov zajedništva, kohezije u društu i odnos jedne međusobne solidarizacije u društvu“, kazala je Spičanović i dodala da vjeruje da je ovo samo početak i da će ovaj festival iz godine u godinu rasti i okupljati sve veći broj i naših mališana i naših posjetilaca i da će zaista biti jedna referentna tačka kada je u pitanju afirmacija porodičnih vrijednosti u društvu.

„U to ime drago mi je što su se danas okupili ovde mnogobrojni akteri različitih uzrasta , interesovanja, kreativne aktivnosti, sportske, obrazovanje, kulturne aktivnosti, zaista mnoštvo toga je danas isprepletano ovde na ovom predivnom raznobojnom, šarolikom i osmjesima ukrašenom platou. Naravno bazar i ovaj festival ima humanitarni akter, tako da Bar i danas opravdava svoj epitet solidarnosti grada ljubavi. Danas smo tu da slavimo ljubav i vrijednost porodice“, zaključila je Spičanović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.